2Πέρα από τα όρια

Πλησιάστε, και το αυτοκίνητο θα σας κάνει σινιάλο. Θα σας αναγνωρίσει καλωσορίζοντάς σας. Καθήστε στο εσωτερικό του και προετοιμαστείτε για μία εντελώς καινούργια εμπειρία: βρίσκεστε μέσα σε ένα ευφυές, σπονδυλωτό όχημα που ξεπερνά κάθε όριο. Ένα ξεχωριστό μοντέλο που προσαρμόζεται σε κάθε είδους χρήση, είτε πρόκειται για μια σύντομη, καθημερινή διαδρομή προς το γραφείο, είτε για μια βόλτα στα μαγαζιά, ή για κάποιο μεγάλο ταξίδι. Ένα προσωπικό όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους, όταν δεν το χρησιμοποιείτε εσείς. Ένα όχημα σχεδιασμένο για να ταιριάζει σε διάφορα οικοσυστήματα και για να προωθεί την έννοια της αλληλεπίδρασης. Ένα αυτόνομο όχημα για να το οδηγείτε εσείς ή να σας οδηγούν.

Το φουτουριστικό αυτό όχημα αντιπροσωπεύει το όραμα της Renault σε ό,τι αφορά την προσωπική και την κοινόχρηστη ηλεκτροκίνηση, από το 2025 και μετά. Ονομάζεται MORPHOZ και βασίζεται στην νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα της Συμμαχίας με τον κωδικό CMF-EV. Πρόκειται για μία πλατφόρμα για ηλεκτρικά μοντέλα που προσφέρει ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, την ισχύ και την αυτονομία, αλλά και στον τομέα των επιλογών από το χρήστη, ακόμα και του χώρου αποσκευών.   

Πιστό στο DNA της μάρκας, το πρωτότυπο MORPHOZ αντικατοπτρίζει την «Οικογένεια», ένα από τα «πέταλα» του «λουλουδιού» της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Renault, με την ονομασία ‘Life Flower’(«το Λουλούδι της Ζωής»), η οποία βασίζεται στις διάφορες φάσεις της ζωής ενός ατόμου. Ωστόσο, δεν είναι απλά μία πειραματική πρόταση αυτοκίνησης. Είναι το design, οι λεπτομέρειες και η εμφάνιση του εσωτερικού του, που αναδεικνύουν τη φιλοσοφία της οικογένειας των ηλεκτρικών μοντέλων της Renault για τα χρόνια που έρχονται.

Η βασική επιφύλαξη στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραμένει η αυτονομία. Εντούτοις, το επιχείρημα ότι η ηλεκτροκίνηση έχει τόσους περιορισμούς, σύντομα θα καταρριφθεί, με το πρωτότυπο Renault MORPHOZ να αποτελεί σήμερα την πιο τρανή απόδειξη για τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

«Γεμάτο τολμηρές λύσεις προσαρμοστικότητας, καινοτόμο στο σχεδιασμό του, ανθρωποκεντρικό αναφορικά με την ικανότητά του να εξυπηρετεί το διαμοιρασμό και την ανταλλαγή, δηλαδή την κοινόχρηστη αυτοκίνηση, το πρωτότυπο MORPHOZ ενσωματώνει τέλεια τη νέα LIVINGTECHΤΜ σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault. Η τεχνολογία σε όλες τις μορφές της, από το σχεδιασμό και τις ευφυείς τεχνολογίες του αμαξώματος, μέχρι τη συνδεσιμότητα και τον σχεδιασμό του εσωτερικού, προσφέρει μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία για όλους του επιβάτες. Τόσο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, όσο και για τις βόλτες του Σαββατοκύριακου ή τα ταξίδια. Το πρωτότυπο MORPHOZ είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.»

Laurens van den Acker, EVP, Επικεφαλής Εταιρικού Σχεδιασμού του Ομίλου Renault

“Το MORPHOZ είναι ο εκπρόσωπος των μελλοντικών ηλεκτρικών μας μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Η σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF-EV βελτιστοποιεί τις ηλεκτρικές επιδόσεις του οχήματος, ενώ το μεγάλο μεταξόνιο με τους 4 τροχούς που είναι τοποθετημένοι στα άκρα του αμαξώματος, ανοίγουν νέους δρόμους στον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την μεγάλη ευρυχωρία.”

Gilles Normand, SVP, Υπεύθυνος Ηλεκτρικών Οχημάτων & Υπηρεσιών Μετακίνησης του Ομίλου Renault

 3

5

 

5

6

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου

 

Renault MORPHOZ

 

 

 

Μήκος: 4,40 m (επιλογή City) / 4,80 m (επιλογή Travel)

 

Πλάτος: 2,0 m

 

Ύψος : 1,55 m

 

Μεταξόνιο: 2,73 m (επιλογή City) / 2,93 m (επιλογή Travel)

 

Κινητήρας: 1 ηλεκτροκινητήρας

 

Μπαταρίες: 40 kWh (επιλογή City) / 90 kWh (επιλογή Travel)

 

Ισχύς: 100 kW (επιλογή City) / 160 kW (επιλογή Travel)

 

Φόρτιση: Στατική και δυναμική μέσω επαγωγικής μεθόδου

 

Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς

 

Δυνατότητες δικτύωσης: 5G

 

Δικτύωση με υποδομές : Wi-Fi 5G

 

 

 

To Groupe Renault

 

Το Groupe Renault κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 1898. Σήμερα είναι ένας διεθνής όμιλος με πολλές μάρκες, με πωλήσεις περίπου 3,8 εκατομμυρίων οχημάτων σε 134 χώρες το 2019, με 40 εργοστάσια παραγωγής, 12.800 σημεία πώλησης και after-sales, που απασχολεί περισσότερους από 180.000 υπαλλήλους.

 

Για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες τεχνολογικές προκλήσεις του μέλλοντος, ενώ συνεχίζει να επιδιώκει την κερδοφόρα στρατηγική ανάπτυξής του, το Groupe Renault επικεντρώνεται στη διεθνή επέκταση. Για το σκοπό αυτό, βασίζεται στη συνέργεια των πέντε brands (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine και LADA), στα ηλεκτρικά οχήματα και στη αποκλειστική Συμμαχία με τη Nissan και τη Mitsubishi Motors. Με μια 100% ιδιόκτητη αγωνιστική ομάδα Renault που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 από το 2016, η μάρκα ασχολείται ενεργά και με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, έναν πραγματικό φορέα καινοτομίας και ευαισθητοποίησης.